Fiesch & Omgeving

Fiesch ligt op 1050 meter hoogte in het Aletschgebied met mooie uitzichten over het Rhônedal. Allerlei bergsporten kunnen worden uitgeoefend op hoogtes tussen 1000 en 4000 meter.
Met de gondel gaat u naar de berg Eggishorn, waar u uitzicht heeft
op de imposante Aletschgletsjer, de langste gletsjer van Europa!
 
Het dorp heeft een VVV, supermarkten, bakkers met tearoom, slager, trendy sportwinkels en andere boetiekjes, fietsenverhuur, banken met geldautomaat, postkantoor, bus- en treinstation, taxiservice, huisarts, apotheek, tandarts, politie en diverse restaurants, bars en disco.
 
In de omgeving kunt u mooie tochten maken over de vele passen en diverse dorpjes bezichtigen, zelfs een bezoek aan Italië ligt binnen handbereik: binnen 1½ uur zit u op een terras met uitzicht over het mooie Lago Maggiore.
 
In 2001 is het gebied Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn toegevoegd aan de lijst Unesco Werelderfgoed. Dit landschap is een cultureel en natuurlijk erfgoed dat door velen wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de wereld.

Activiteiten

wandelen, fietsen, skiën, snowboarden, langlaufen, bergbeklimmen, huttentochten, golfen, paragliding, tennis- en squashbanen, zwembad, fitnesscentrum, lama trekking, speeltuin, winkelen, eten en drinken, evenementen

3
2
3
2
5
6
5
6